durfwebsite10

Welkom bij DURF!

Wat is DURF?

DURF (De Utrechtse Rijwiel Fabriek) is een Social Enterprise. DURF ontzorgt bedrijven in assemblage en logistieke diensten. We zijn ervaren in de ontzorging van fietsfabrikanten. Zo assembleert DURF fietsen voor VANMOOF die we ook rechtstreeks naar de klanten en dealers verzenden. Voor VANMOOF faciliteert DURF ook de  logistieke activiteiten. Ook bouwen we elektrische scooters voor QWIC.

Wat DURF bijzonder maakt is dat alle werkzaamheden worden uitgevoerd door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder begeleiding van ervaren werkmeesters krijgen deze jongeren de kans om zich zo te ontwikkelen, dat zij een goede (her)intrede kunnen maken op de arbeidsmarkt.

Er zijn een aantal punten waar DURF als Social Enterprise zich in onderscheidt:

  • Kwaliteit staat hoog in het vaandel, door een uitgekiend systeem van kwaliteitscontroles. We streven we na om alle producten met 100% kwaliteit te verzenden;
  • Dubbele duurzaamheid: DURF streeft duurzaamheid in mens en milieu na;
  • De combinatie vanlogistiek en (pre-)assemblage) is ondergebracht in één bedrijf. Dit scheelt bedrijven veel tijd en geld;
  • DURF werkt kleinschalig, wat de flexibiliteit ten goede komt. Door deze flexibiliteit is customization en efficiënt contact met de klant mogelijk.

DURF bestaat uit drie afdelingen:

DURF Bikes assembleert duurzame rijwielen voor diverse merken.

DURF Logistics levert complete logistieke ontzorging voor externe partijen. Het gaat hier om inslag, opslag en uitslag, efficiënt voorraad beheer en in- en ompakwerkzaamheden.

DURF People biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer- en werkomgeving in een levensecht bedrijf. DURF heeft een interne, praktijkgerichte opleiding ontwikkeld waar de jongeren intensief begeleid worden door een ervaren werkmeester en een interne jobcoach. Op deze manier wordt de afstand tot de arbeidsmarkt verkleind. DURF werkt met een bijzondere doelgroep: Wajongeren, leerlingen van vso- (voortgezet speciaal onderwijs) en praktijkonderwijs, leerlingen van ENTREE-opleidingen of dreigende uitvallers van het (v)mbo. Het betreft altijd jongeren zonder startkwalificatie.

Lees meer over DURF.