durfwebsite10

Welkom bij DURF!

Wat is DURF?

DURF (De Utrechtse Rijwiel Fabriek) is een Social Enterprise. Ons eerste doel is social return. Geld verdienen komt op de tweede plaats.

DURF leidt mensen op (DURF People) in de techniek en logistiek en doet dat met een geheel zelf ontwikkelde opleidingsmethode. DURF People heeft de afgelopen jaren met succes tientallen jongeren en volwassenen opgeleid naar werk. Onder begeleiding van ervaren werkmeesters krijgen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om zich zo te ontwikkelen, dat zij een goede (her)intrede kunnen maken op de arbeidsmarkt.

Het praktische opleidingsdeel gebeurt niet in een schoolse setting of met een stage, maar door werken in een echte fabriek (DURF Bikes). DURF Bikes bouwt (bak)fietsen, e-bikes en e-scooters met een hoog niveau van kwaliteit. DURF Bikes heeft inmiddels jarenlange ervaring en is de trotse bouwer van o.a. VANMOOF. Ook bouwen we de EMOTO 87, de elektrische scooter van QWIC.

Ons team bestaat uit ervaren professionals uit de fietsindustrie. Daarnaast heeft DURF in de afgelopen jaren de complete assemblageploeg zélf opgeleid.

Lees meer over DURF.