Opleiding DURF

De jongeren die bij DURF People terechtkomen, hebben behoefte aan een praktijkgerichte opleiding die ze dichter naar (her)intrede op de arbeidsmarkt brengt. Hierom heeft DURF een interne, praktijkgerichte opleiding opgezet die dient om jongeren in een echte werkomgeving op te leiden tot arbeidskrachten. De opleiding bestaat uit verschillende fases en kan op ieders eigen tempo worden uitgevoerd. DURF streeft ernaar minimaal 50% van haar werknemers binnen twee jaar te plaatsen in betaald werk.

Intake: bestaat uit een sollicitatiegesprek met als basis de stage map en een introductiedag, waarbij een keuze gemaakt wordt tussen techniek en logistiek.

Train-lane: de reguliere stage bestaande uit een halfjaar één dag in de week of in één maand 22 dagen. In deze periode komen pre-assemblage, accessoires, technische vaardigheden, werknemersvaardigheden, het afleveringsklaar maken en de logistieke vaardigheden aanbod. Hierna krijgt de deelnemer een certificaat Logistiek en Techniek.

Slow-lane: dit is het vervolg op de train-lane. In deze fase zal de deelnemer volledig meedraaien als arbeidskracht waarbij de focus ligt op de kwaliteit van het werk.

Fast-lane: dit is de laatste fase voor eventuele plaatsing bij een bedrijf. In de fast-lane ligt de focus op het rendement van de deelnemer. Het doel in deze periode is dat de deelnemer sneller gaat werken, maar met behoud van de kwaliteit die ze in de slow-lane hebben bereikt. Wanneer hier een goede balans in is gevonden, kan de loonwaarde van de deelnemer worden bepaald.

Job-lane: na het bepalen van de loonwaarde is de deelnemer klaar om zelfstandig als arbeidskracht te kunnen functioneren. Wanneer daar bij DURF plek voor is, kunnen zij bij DURF blijven. Zo niet, dan helpt DURF hen met het opstellen van een profiel en portfolio, waarbij vragen als ‘’wie ben ik?’’ ‘’wat kan ik?’’ en ‘’wat wil ik?’’ aan bod komen, en gaan zij samen opzoek naar een passend bedrijf.

poster_DURF

Ga terug